joi, 21 iunie 2012

Curiosul caz al deținutului Năstase

Dincolo de momentul penibil al veritabilului pelerinaj al unui prim-ministru în funcție și a unei întregi pleiade de politicieni de top (la noi de top, în lumea normală la cap, de duzină), la căpătâiul unui condamnat penal definitiv pentru fapte de corupție, rămân niște fapte:

  • Întâiul vânător al țării a ratat ținta;
  • Nu e neobișnuit în țara asta, în momente când trebuia să-și asume răspunderea, ca oameni importanți să se ascundă prin spitale, de la Victor Stănculescu la Cătălin Voicu și, mai nou, Năstase;
  • S-a împușcat în gât. Calibru mare! Bun, nicio picătură de sânge, nu intubat, nu perfuzat, nu nimic. Doar un fulăraș hip. S-a împușcat cu cornete?
  • S-a împușcat în gât. Ce convenabil! El avea cicatrice gata făcută la gât, nu uitați că s-a mai operat acolo, la tiroidă. Am pe cineva operat de tiroidă anul ăsta, la un spital universitar din Roma. Mare cicatrice. Mare. Numai bună;
  • Plin de presă la Floreasca. Eu sunt ziarist. Mie-mi ia și o oră jumate să ajung la un eveniment câteodată. Miroase a aranjament. Bine că n-au trimis invitație oficială;
  • Plin de politicieni la Floreasca, tot ajunși în 5 minute. Or fi avut o premoniție?

Probleme:

  • Cine face pușcărie pentru că un cercetat penal cu procese pe rol avea arme de foc acasă?
  • Când vom afla și noi ce s-a întâmplat la Năstase acasă?
  • Când vom afla dacă toată povestea cu suicidul a fost fake sau nu?
  • Când ajunge Năstase la spitalul penitenciar Jilava, unde se tratează deținuții?
  • Suspect cum de la o sumă în cont în sus, nimeni nu mai suportă detenția. Hai să le luăm și banii, poate așa fac față mai bine.

Praf în ochi:

Nu uitați: sunt pline pușcăriile de  pârnăiași care se automutilează, înghit lame, își bat cuie-n cap și-și pun bile pe pulă și n-o mai vedem pe Ecaternina Andronescu la vorbitor la ei. Problema României nu e un ocnaș, problema României e că primul ministru e acuzat de plagiat.

7 comentarii:

julika spunea...

pe mine cel mai tare ma amuza ca ziceau astia la tembelizor ca are 3 plagi. a ratat de 3 ori, de fiecare data tot pe langa artera/carotida/ ce plm e acolo?
LE: (ca mi-e lene sa modific): acu romania libera zice ca sunt 4 plagi. deci bine.

aurash spunea...

Apai de fapt nu vad unde-i problema? Ma gandeam ca ca n-ar fi rau daca-l bate pe om gandu' s-o intinda pe lumea ailalta sa mai ia cu el cativa din "aropiatii" politici... ce naiba...se duce dincolo asa, cu mana-n cur ?!

Anonim spunea...

sa impuscam (ca tot e verbul asta vedeta momentului)2 iepuri deodata:
-un bun (lamentabil, de fapt) pretext ca executarea sa nu mai aiba loc si
-am un lapsus acum, dar zi-mi tu ca doar esti ziarist, cum se numeste diversiunea aia mediatica, distragerea atentiei de la un subiect de maxim interes cu un altul, inventat de cele mai multe ori.
(Maria)

Cristean spunea...

Intre timp, s-a mai aflat cate ceva. De exemplu, ca el avea ambulanta la poarta inca de dinainte sa vina politia. Ce convenabil, domnule...

Unknown spunea...

Acum sa-mi fie iertat bai "sa mori tu"...da' pe bune ca salvarea vine intotdeauna inaintea politiei...parol...pe incercatelea !!
Salvarea in 5-10 minute apare la un incident, politia face ceva mai mult.

Cristean spunea...

Bun, da' la el aparuse inainte sa apara politia, nu inainte de incident. I-a trimis-o Rus acasa. Nu-l ducea nimeni la puscarie, oricum il duceau la spital, ai inteles schema?

Unknown spunea...

Daca tu lesini pe strada sau ai un accident si cineva suna la serviciul de urgenta 112...la locul indicat apare politia + salvarea...de obicei salvarea apare prima, ca politienii nu sa grabesc! (asta era schema mea general valabila). Acum...poate ai si tu dreptate ca prea e cusuta cu ...ata de combinat maro'!! :))