marți, 14 iulie 2009

Sorina Placinta

sau "de ce ne miram?"

Din ciclul "lucruri care nu stiu de ce mai impresioneaza pe cineva": "moama, frate, ce ancheta a facut Tolontan!!!" 2: "vaaai, la MTS sunt nereguli!!! Incredibil, incendiar, nu stiti ce pierdeti!".

1. De cand citesc eu presa, am citit muuuuuulte materiale, multe anchete de coruptie. Asta s-a nimerit sa aiba mai mult succes pentru ca da in PD-L si in Basescu si e la moda sa dai in Basescu. Sunt curios daca ancheta GSP o sa ne spuna clar cat la suta din banii aia s-au dus la Voiculescu. Atunci, da, am sa apreciez si eu ancheta. Dac-a vrut doar s-o dea p-asta jos si dup-aia, cand sa ajunga la adevaruri deranjante pune batista pe tambal, ma pis pe ea de ancheta.

2. MTS a fost INTOTDEAUNA o stropitoare de bani in directii urate si greu de verificat. Si o pot dovedi. In 2000, parca, participam pentru ONG-ul din care faceam parte atunci la o licitatie de programe la DTP Vrancea. N-am castigat finantarea acolo, poate si pentru ca am concurat cu ONG-urile nevestei primarului din Focsani si al nevestei presedintelui consiliului judetean Vrancea - Oprisan, daca va spune ceva numele. Am castigat la Ilfov, pentru ca presedintele organizatiei lucra in MTS. Iar banii s-au dus in cu totul alta directie decat aia in care scria in acte ca trebuia sa se duca.

3. Sorina Placinta este omul perfect de pus la MTS dintr-un motiv foarte simplu: mai sunt bani de dat acolo, iar ea are experienta manageriala necesara sa-i ascunda mai bine de data asta, desi si-asa sareau de-acolo ca basina din cur, unde dadea dumnezeu. Exista o fisura in mecanism, s-a demonstrat, deci e nevoie de cineva mai priceput. Sa fii om de afaceri de succes in Vrancea nu e lucru usor, dar nu cred ca gasesti afaceristi sau politicieni mai predispusi la smenuri ca aia din Vrancea - v-o zic eu, eu am crescut acolo si-i stiu. Si mai stiu niste lucuri, daca mai rezistati un subpunct. Hai, doua.

4. Calcat pe cadavre? Checked! Absolventa de "sextile-pulărie", Sorina a luat, practic, ce mai ramasese din Filatura din Focsani unde muncise ca inginer, a inchis-o si-a transformat-o in hotel. Salarii compensatorii? Ei, viata e nedreapta, ce vreti? Compromisuri la greu? Normal. Nimic nu misca in Vrancea fara Oprisan si ea stie asta, tocmai declara nu de mult ca Oprisan... in fine,tre' sa mai lase de la el, ca vorba aia, acuma suntem coalitie, tre' sa ne lasati si noua ceva de furat.

5. Si-acuma partea hard - porn, sau inca o dovada ca nu doar la centru si nu doar la MTS exista doar tarlale pe care politicienii isi bat joc de voi pe banii vostri: in 1996, ONG-ul ala din care faceam parte lipea afise la greu pentru PDSR Vrancea. Cu ce bani, nu stiu, dar va zic cu ce mijloace: cu masinile Regiei Drumuri si Poduri Vrancea, sub atenta obladuire a Politiei Vrancea. Regia, desi in moarte financiara, avea bani sa trimita masini cu afise la Chiojdeni oricand avea nevoie partidu'. Gata, ca m-am intins.

O ultima idee destul de populara in Vrancea - poate unul din motivele pentru care am plecat de acolo: dom'le, nu votam cu opozitia ca la ei e foame mare, ii lasam tot p-astia, c-au furat destul.

7 comentarii:

Unknown spunea...

si ce ma, nu iti placea cand te matoleai in groapa pe banii psd-ului?
:P

Cristean spunea...

da, coae, da' pe vremea aia ma chema Victimă Maricel, aveam 17 ani, habar n-aveam pe ce lume traiam. intre timp, pana si eu am inceput sa ma prind ce-i bine si ce-i rau.

fulger spunea...

si te-ai si lasat de baut:P

Cristean spunea...

daaa, da:)))

Cristian spunea...

Cu parere de rau, iti spun ca in 1996, am fost rivali de campanie! Eu lipeam cu tata... afise cu CDR. Tata membru marcand in partid in acea vreme. Am castigat alegerile. Sic... ;)

Cristean spunea...

la vrancea, nu;)

Cristian spunea...

La Vrancea, nu mai tin minte, dar la presedintie, si parlament... DA! Alti hoti... alta distractie.