joi, 2 aprilie 2009

YESSS 2 - razbunarea

becali a luat teapa


Acum cateva zile incepusera niste arestari. Moama, ce ma mai bucuram. Azi l-au luat pe becali. Dincolo de faptul ca, cel mai probabil, ii dau drumul maine, am invatat astazi o lectie noua. Dar hai sa incep cu inceputul, desi probabil stiti toti povestea. O stire care pentru mine avea loc la ora 5 sau la divertisment, ceva, tine ocupate posturile noastre de stiri de azi dimineata.

Faptele: niste dementi ii iau prin furt masina lui becali, omu' trimite brigada dupa ei, aia se introc intr-o ora cu masina si cu hotii in portbagaj, gata batuti, din cate zice lumea, hotii isi cer iertare, becali ii iarta, "dupe" care se duc la militie si fac plangere pentru lipsire de libertate in mod ilegal. Deci nu mai are cinste nici hotii in tara asta, bre...

Ba, este niste chestii. Ele se prezinta dupa cum urmeaza: cand nu sunt arestari, zicem ca-i coruptie. Cand sunt, zicem ca sigur e vorba de altceva. Niste nefututi, romanii astia, ma, niste andrei cretulesti. Cel mai tare m-a spart antena, care zice "dom'le, nu pentru fapta aia l-a luat pe becali, l-a luat pentru ca a zis ceva de basescu". Mah sa-mi bag pula. Un fel de "lasa ca nimeni nu poa' sa zica ca nu fura aici, dar pula mea, aveti grija sa nu va puneti cu aia smecheri."

Sa-mi bag pula in teoria voastra. Nu, nu suntem toti la fel. Nu furam toti, nu ne facem toti dreptate singuri, nu suntem toti mafioti si nu ne prostesc pe toti hotii, in afara de hotii de politicieni. Pur si simplu vrem cu totii sa avem dreptate. Eu zic sa lasam justitia sa hotarasca daca a gresit. Asa cum el trebuia sa lase justitia sa hotarasca daca aia merita iertati sau nu.

Niciun comentariu: