joi, 12 februarie 2009

Tanti mama lu' bancheruuuu! (I)

Cica orice problema foaaarte complicata, are, de fapt, o rezolvare si o explicatie foarte simpla si pe intelesul tuturor. Dar gresita. Azi discutam un pic despre criza. Sau despre cine/ce a declansat-o. Nea Marmosim ne da de inteles ca va ramane un subiect de actualitate ceva timp de-acum incolo, deci, nu ne grabim, o luam cu inceputul.

Zic astia de la Abstractitatea de portrete robot ale oamenilor care au declansat criza. Si ne dau exemplul unui cetatean din state care, vezi-doamne, n-a mai fost in stare sa-si plateasca ratele. El. Singur. Prin puterile lui. Cu manutzele lui alea doua. Intrebarea mea este: SA MOR EU??? Ia dati de cititi inspre mai josu' paginii. Cine nu reuseste sa citeasca partea cu "dupa ce i-au fost marite ratele" e un bou cu adidasi. Nu, in josul paginii din link.

Acuma, problema de logica (nu, nu vreau sa va fac labagii) vine dupa cum urmeaza: daca eu nu pot sa-mi platesc ratele PENTRU CA MI S-AU MARIT, din cauza cui nu mi le pot plati? Logica mea (corectati-ma daca gresesc) imi zice ca din cauza unei mame de bancher curve si bigote proaste ("MINUNE!!! vanzatoru' de la mectonalds mi-a scuipat Isus in cartofii prajiti! E UN MIRACOL"). Deci, curva aia a pus motârca la bataie si-a gasit si un prost s-o futa. Din pacate, niciunul din astia doi nu era steril.

Drept urmare, peste niste ani, un avort ratat white collar criminal dadea ordinul: hai sa-i facem pe fraieri. Deci, prostim lumea ca ce serviciu le facem noi astora. Le dam bani aproape gratis*. Iar stelutele continua sa apara si sa ne uimeasca pana in zilele noastre. Du-te tu la banca si vezi ce inseamna steluta aia, cat ai sa-l injuri tu pe aproape gratis ala si cati neuroni, timp si BANI te costa sa iei un imprumut din ala cu stea-n pula. Du-te si-ai sa te trezesti ca la rand la injectie intr-a doua, cand, daca nu faceai cum zicea to'arsha educatoare mai luai si bataie pe langa injectie. Aici nu e cu bataie, e doar cu bataie de joc.

Nu stiu altii cum ii zic, dar eu asa-i spun. Bataie de floci. Deci, te duci acolo si te intampina un ochelarist cu o privire din aia gen "tu ce sa-mi sugi pula vrei?", ai dosar complet si de-abia atunci faci cunostinta cu steluta. Dosaru' tau ala perfect e perfect o pula. N-ai nimic cum trebuie. Mai trebuie o semnatura la dracu s-o ia s-o stampila la ma-sa-n pizda. Pentru fiecare mic defect din asta tre' sa faci un drum in plus, evident.

Dupa care urmeaza partea de hard porn: dom'le, nu va putem da imprumutul. Stiti, exista niste conditii pe care nu le indepliniti. Care? Zici tu, deja terminat cu nervii. Pai, nu aveti vechimea. Cum (PULA MEA) sa n-am vechimea?? Nu scrie acolo 6 luni? Pai da, MINIM 6 LUNI DAR CEL PUTIN UN AN. Atunci, dintr-o data, pare perfect logic. Perfect logic sa strangulezi de gat pe cine ai in fata. Dar rezisti. Incerci si alte cai. Te duci si la alte filiale. Poate chiar si la alte banci. Intr-un sfarsit, solutia: o derogare. Esti atat de fericita incat ti se scurge foliculina pe picior.

Super. Ti se pune in fata un maldar de hartii. Semnezi, semnezi tot, semnezi ca iti faci si card, si asigurare pentru scrot, si ca donezi un rinichi, te doare-n pula. Semnezi si plangi. Semnezi. Felicitari. Tocmai ai semnat ceva si mai naspa. Rinichi ai maxim 2. Daca nu esti mutant sau din desene animate. Dar ai semnat sa-ti mareasca aia dobanda cand vor. Da, coae, ti-ai dat singur cu tesla-n pula. GG.

va urma...

3 comentarii:

eadono spunea...

tre sa fii cu nervii de otel sa nu o iei razna la o banca..azi era sa mor de gat cu ala din volksbank..tu-i mortii masii de ratat..

Anonim spunea...

Tareee! Desi am ras cu lacrimi, nu e de ras! Cat de curand o sa am un post intitulat "cum era sa bat un functionar public". e pe subiectul abordat aici, desi nu e cu banci, e tot pe baza de luat bani si de facut drumuri...

Cristean spunea...

multumim, multumim. si n-am terminat de zis...