luni, 26 ianuarie 2009

Daca ar fi un cod, PSD ar fi Codul Cel Mai Penal Roman

Din ciclul "cine castiga imi sugi pula": astazi, cum poti sa nu faci puscarie pentru furt: prin viol. Violezi legea, adicatelea.

PSD nu vrea sa faca puscarie. Bine, nici eu nu vreau sa fac puscarie, si nici tu, singurule cititor care nu esti acum pe blogul lui zoso, iliescu, mircea badea, gigi becali si alti ganditori ai neamului romanesc. Si nici astia pe care i-am pomenit mai devreme nush' daca se dau in vant dupa o cazare prin parnaie.

Hai, ok, am formulat gresit. Pesedeu' nu vrea in continuare sa faca puscarie. Desi afara e frig. Stiti de ce nu intra si nici nu vor intra (ooooffff) nici in urmatorii enspe ani smecherii din pesedeu cu dosar dalmatian in parnaie, unde le e locul? Din cauza cacaturilor de legi, dar mai ales de proceduri, care, in tara asta de cacat, cred ca nu te lasa sa intri in parnaie nici daca vrei. Si esti ceva pui de smecher, actual sau fost mai sus pe lista de cacati-sefi ai romaniei cu r foarte mic.

Acuma, si astora din europa li s-au sterpezit dintii si i-au dat in judecata coardele (alea vocale) de cand zbiara la noi sa facem ceva cu "coruptiea". Una din probleme sunt legile de cacat, care trebuie schimbate cu unele mai putin de cacat, nimeni nu e atat de absurd sa creada ca putem face ceva bun din prima. Si repede.

Hai ca ma pierd in amanunte: noile coduri si noile coduri de proceduri pot sa treaca prin parlament (pfuai, ce-mi place sa scriu nume de institutii cu litere mici) prin asumarea raspunderii guvernului, adica muy rapido si nu mai trebuie dezbatute pe bucati. Chiar si asa, pana la aplicarea lor mai dureaza, pentru ca trebuie sa le invete si batutii aia in cap de angajati de prin justitie cu j mic (nu credeti ca trebuie sa-i gasim alt nume? justitia parca era altceva).

Dar nu. Prin vocea suava, de imberb a lu' nea Victor Ponta, care vorbeste de parca e presedintele organizatiei de pionieri PSD (sa-mi amintesc sa va povestesc una tare cu sefa organizatiei elevi PDSR Vrancea din 1996. tip - avea, cred, 26 de ani. Oare in ce clasa era, a 7-a?), deci prin vocea astuia, PSD si-a manifestat dorinta interioara, vaginala, cumva, ca respectivele coduri sa fie dezbatute pe bune in parlament, sa aiba si ei ce distruge. Si pentru ce trage de timp.

De ce e naspa chestia asta? In primul rand, cu cat se pun alea mai repede in aplicare, cu atat se apropie funia de par mai repede chiar pentru unii dintre ei. Doi, daca se pun in aplicare asa cum sunt, se cheama belirea pulii longitudinal pentru multi dintre cei care profita in momentul asta de niste legi aberante votate tot de ei, ghici in folosul cui. Adica vor sa dureze mai mult si sa iasa in forma in care vor ei, ca sa nu pateasca, din nou, nimic.

Deci, muistilor: lasati in pula mea legile alea in pace. Stiti de ce, chiar si cu ele, la ce labe cu chip de om avem noi in sistem, chiar daca va judeca, pana va condamna iesiti la pensie. Si tot va doare in pula de noi. Macar preface-ti-va ca sunteti interesati, poate va cred prostii astialalti. Ca eu nu va mai cred.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Prea tare!
Sunt singurul tau cititor? :)
Astept niste dezvaluiri tari de prin Vrancea ;)
Daca e , la o adica, poate pot sa te si citez :)

Adrian Bratu spunea...

nu, nu esti sg cititor...mai are unu...eu

Anonim spunea...

nu ma mai uit la stiri decit rara si asta am pierdut-o. presupun ca vor face totul ca sa scape si sa aiba loc de-ntors. dar spune si tu mai tehnic despre ce e vorba.

Cristean spunea...

au spus ca nu vor sa treaca noile coduri prin angajarea raspunderii guvernului, vor sa treaca prin parlament pe articole, de parca guvernul nu-s tot ei. de unde deducem ca vor sa il modifice cum vor si sa traga de timp cat vor.